Zomervakantie: wij houden vakantie van 1 augustus tot en met 22 augustus.
Stuur ons gerust een bericht, we nemen na de vakantie zo snel mogelijk contact met u op!

,

Tuinkantoor met toilet

Binnenaanzicht van een tuinkantoor waarvan de deuren zijn opengezet, waardoor er een directe inloop is vanaf het tuinterras.

Thuiswerken is vaker regel dan uitzondering. Zeker sinds de corona pandemie werken mensen steeds meer vanuit huis. Dit betekent dat tuinkantoren ook in grote mate populairder zijn geworden. Een kantoor in de tuin is namelijk een slimme oplossing om geen ruimte in huis te verliezen. Een tuinkantoor met toilet is praktisch en biedt ook fiscale voordelen. In dit artikel leggen we van begin tot eind uit waarom het plaatsen van een tuinkantoor interessant is.

Tuinkantoor met toilet biedt fiscale voordelen

Vanuit zakelijk oogpunt is een thuiskantoor zeker interessant. Ondernemers mogen namelijk bepaalde zakelijke kosten opvoeren om aanspraak te maken op fiscale voordelen. De ondernemingskosten zijn in sommige gevallen zelfs volledig af te trekken van uw belasting. De Belastingdienst heeft echter wel eisen gesteld aan deze thuiswerkplekken. Hier moet uw kantoor aan voldoen:

  1. Tuinkantoor mét toilet: uw kantoor moet beschikken over een eigen sanitaire voorziening. Dit zit bij de modellen van Tuyn-kantoor standaard inbegrepen.
  2. Tuinkantoor met eigen ingang: privé en zakelijk moeten gescheiden zijn, dat geldt daarmee ook voor het kantoor. De woning en het kantoor mogen niet dezelfde ingang hebben.
  3. 70% of meer van uw inkomsten komt vanuit werk in uw tuinkantoor: om te verzekeren dat u het tuinkantoor actief voor uw onderneming gebruikt, hoort minimaal 70% actief verdiend zijn in het kantoor.
 
In dit artikel vertellen we exact uit in hoeverre een tuinkantoor fiscaal aftrekbaar is. Mocht u meer willen weten, de Belastingdienst licht hier de eisen toe die aan een tuinkantoor aan huis gesteld worden. Het team van Tuyn-kantoor adviseert altijd om ook met een financieel adviseur of accountant af te stemmen wat voor u de fiscale mogelijkheden zijn.

wat zijn de voordelen van een tuinkantoor met toilet?

De tuinkantoren van Tuyn-kantoor voldoen aan de eisen van de Belastingdienst. Onze modellen zijn namelijk standaard voorzien van een eigen ingang en toilet. In het ontwerp van onze tuinkantoren is specifiek rekening gehouden met het doel om als losstaand bijgebouw te fungeren. Dat maakt het ondernemen vanuit uw eigen tuinkantoor met toilet zeer aantrekkelijk. Denk aan deze voordelen:

  • Werk en privé worden beter gescheiden
  • U hoeft niet telkens uw woning in te gaan om naar het toilet te gaan
  • Uw tuinkantoor is professioneler om zakelijke gasten te ontvangen
  • Het kantoor kan ook als gastenverblijf dienen

een tuinkantoor dat bij u past

Tuyn-kantoor biedt drie modellen, elk in een eigen stijl. Ieder model is beschikbaar in twee afmetingen: 3,3m x 5,5m en 3,3m x 4m. Op deze manier kunt u uw tuinkantoor volledig naar wens samenstellen en in uw tuin laten plaatsen. Onze specialisten denken graag met u mee om uw wensen te realiseren. Kies de stijl die het beste aansluit bij hetgeen u wilt:

tuinkantoor inclusief voorzieningen

Wanneer u een kantoorunit zoekt voor in uw tuin, is het prettig dat deze van alle gemakken is voorzien. En dat de benodigde faciliteiten aanwezig zijn. De modellen van Tuyn-kantoor beschikken over enkele belangrijke voorzieningen. Denk aan een keuken, toilet, berging, vloerafwerking, schilderwerk en elektra & vloerverwarming.
Alle opties bespreken we vooraf en verwerken we in het ontwerp. Na akkoord, maken we het tuinkantoor met toilet volledig prefab in onze fabriek. Hierdoor kunnen we het tuinkantoor binnen één dag plaatsen en monteren in uw tuin. Dit is een zeer effectieve werkwijze waardoor u en uw buurtbewoners het minste hinder ondervinden.

toilet passend bij uw tuinkantoor

Bij Tuyn-kantoor vinden we design belangrijk. Vandaar dat het toilet qua stijl past bij de tuinkantoor modellen die wij aanbieden. Daarbij werken we met topkwaliteit materialen, zodat uw nieuwe tuinkantoor over een A-kwaliteit toilet zal beschikken. Voorzien van toiletpot, wasbak met kraan en toiletrolhouder en wc-borstel.
Heeft u zelf specifieke wensen voor een merk of type toilet? Dit bespreken we graag met u.

toilet aansluiten op riool en waternet

Wanneer u een extra sanitaire voorziening in uw tuin wil plaatsen, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Er zullen bijvoorbeeld wat extra voorbereidingen getroffen moeten worden. Zo sluiten we het toilet aan op het riool en zorgen we voor een aansluiting op het waternet, zodat er doorgespoeld kan worden. In de praktijk stemmen we dit altijd met u af.

werk in alle rust in uw tuinkantoor

Thuiswerken lukt het beste wanneer dit in een aparte werkruimte kan. Zonder afgeleid te worden door kinderen, huisdieren of bezoek. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een tuinkantoor. Deze professionele bijgebouwen zijn van alle faciliteiten voorzien, waardoor thuiswerken een nieuwe dimensie krijgt. Werk en privé worden volledig gescheiden. Dankzij het tuinkantoor met toilet en eigen ingang, kunt u in alle rust werken en ook op professionele wijze relaties ontvangen.

extra gastenverblijf

Het voordeel van eigen sanitair in uw tuinkantoor is dat de kantoorunit ook uitermate geschikt is als gastenverblijf. Het bijgebouw kan namelijk voor diverse doeleinden gebruikt worden, denk bijvoorbeeld aan een gastenverblijf, kantoor, yogaruimte of speelkamer. Het eigen toilet en de eigen ingang maken het een ideaal gastenverblijf in de tuin. De gasten slapen apart en hoeven zodoende niet in uw huis te komen.

Onze specialisten bespreken graag uw wensen en de mogelijkheden in uw tuin om een tuinkantoor te realiseren. Neem contact met ons op om uw tuinkantoor met toilet te bespreken.

Vraag adviesgesprek aan

Klaar voor
het nieuwe werken?

Vragen? Liever eerst een kennismakingsgesprek? Of iets anders? Natuurlijk is dat bij ons mogelijk. Laat hieronder uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Een volledig uitgeruste werkplek binnen het tuinkantoor. Het kantoor is volledig voorzien van alle benodigheden van een goede thuiswerkplek.