Zomervakantie: wij houden vakantie van 1 augustus tot en met 22 augustus.
Stuur ons gerust een bericht, we nemen na de vakantie zo snel mogelijk contact met u op!

,

Is een tuinkantoor fiscaal aftrekbaar?

Een tuinkantoor met openslaande ramen en deuren.

Als u overweegt om een tuinkantoor te plaatsen in uw tuin, zijn er mogelijkheden om hiervoor fiscaal voordeel te behalen. Hieronder vindt u uitleg over de regels omtrent deze aftrek en of u in aanmerking komt voor deze voordelen. 

Wat is aftrekbaar?

Onder bepaalde voorwaarden zijn de ondernemingskosten die u maakt in uw tuinkantoor 100% aftrekbaar.

Het is in sommige gevallen zelfs mogelijk om een deel van de WOZ-waarde af te trekken van uw belasting!

Dit kan het runnen van uw onderneming vanuit tuinkantoor aantrekkelijker maken dan vanuit uw eigen woning. Onder voorwaarden zijn de ondernemingskosten die zijn gemaakt in uw tuinkantoor 100% aftrekbaar.

Wat zijn de voorwaarden?

Er zijn drie belangrijke regels waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze aftrek:

  1. Eigen sanitaire voorziening:Uw tuinkantoor moet beschikken over een eigen toilet om in aanmerking te komen als aftrekpost. Bij Tuyn-kantoor verkopen wij zulke tuinkantoren.
  2. Een eigen ingang Uw tuinkantoor moet bereikbaar zijn via een eigen ingang. Het is dus niet de bedoeling dat u via uw woning naar uw tuinkantoor loopt.
  3. Minimaal 70% van uw inkomsten uit werk in uw tuinkantoor: Onder inkomsten uit werk vallen: winst, inkomsten uit loondienst, uitkeringen en bijverdiensten uit overig werk. Deze inkomsten moeten minimaal 70% van uw totale inkomsten beslaan. Bovendien moeten ze voor 70% actief verdiend zijn vanuit uw tuinkantoor. U moet jaarlijks controleren of u aan deze voorwaarde voldoet.

Als u op zoek bent naar een tuinkantoor dat geschikt is voor fiscale aftrekbaarheid, dan zijn de tuinkantoren van Tuyn-kantoor zeker het overwegen waard.

Onze tuinkantoren zijn namelijk allemaal voorzien van een eigen ingang en hebben de optie om uitgerust te worden met een toilet. Dit betekent dat onze tuinkantoren voldoen aan de belangrijkste voorwaarden om fiscaal aftrekbaar te zijn en daardoor een slimme keuze kunnen zijn voor ondernemers die graag vanuit huis willen werken.

Bij Tuyn-kantoor kunnen we u helpen bij het kiezen van het juiste tuinkantoor en u adviseren over de fiscale mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Controleren of uw tuinkantoor fiscaal aftrekbaar is?

Om te controleren of een tuinkantoor voor u fiscaal aftrekbaar zou zijn, kunt u gebruikmaken van de rekenhulp van de overheid.

Zoals altijd is het belangrijk om voor de zekerheid nog navraag te doen bij een fiscalist of boekhouder voordat u een tuinkantoor koopt met als doel het fiscaal aftrekbaar te maken.

Elk individueel geval kan verschillen en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u aan alle voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor de fiscale aftrek.

Wilt u de mogelijkheden bespreken of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op, wij staan voor u klaar!

Vraag adviesgesprek aan

Klaar voor
het nieuwe werken?

Vragen? Liever eerst een kennismakingsgesprek? Of iets anders? Natuurlijk is dat bij ons mogelijk. Laat hieronder uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Een volledig uitgeruste werkplek binnen het tuinkantoor. Het kantoor is volledig voorzien van alle benodigheden van een goede thuiswerkplek.